Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 200 g
- Pienas 250 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
Jei blynus kepsite pusryčiams, svarbu apie tai pagalvoti iš vakaro. Sumaišyta tešla bent porą valandų turi pastovėti šaldytuve.
1. Tešlą supilkite į plastikinį buteliuką nuo mineralinio vandens ir ramiai palikite ilsėtis. Jei tešlą ruošiate iš vakaro, buteliuką palikite šaldytuve.
2. Kai jau susiruošite kepti, buteliuko kamštelyje įkaitinta yla ar kitu aštriu daiktu pradurkite skylutę.
3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, dar pakaitinkite ir... dabar jau viskas priklausys nuo nuotaikos ir rankelės miklumo. Apverskite butelį, spustelkite, vedžiokite... t. y. „spauskite“ meną :)
P. S. Mielosios ir mielieji, net jei Jums pasirodys, kad tešlos yra labai labai mažai (kaip kad man pasirodė), būkite protingi ir nemaišykite dvigubos normos. Ir su ja viena yra ką veikti :)
O džiaugsmo tokius blynus valgant mano dukrai buvo daug. Ir vyrui tikrai ne mažiau :)
SKANAUS :)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita