Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 100 g
- Vanduo 100 ml
- Pienas 100 ml
- Sviestas 25 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
- Braškių sirupas 4 valg. š.
- Spalvotas glajus (papuošimui) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinį suplakite su cukrumi ir druska, suberkite miltus.
2. Ištirpinkite sviestą, kartu supilkite į tešlą ir išmaišykite.
3. Pieną sumaišykite su vandeniu ir po truputį skieskite tešlą, kol ji taps skystos grietinės konsistencijos.
4. Tešlą supilkite į plastikinį butelį su skylute kamštelyje ir „pieškite“ ornamentus gerai įkaitintoje keptuvėje.
5. Iškeptus blynelius susukite ir apipilkite sirupu, papuoškite glajumi. Aš papuošimui iškepiau blyną „Užgavėnių kaukė“. SKANAUS!
Recepto autorė Rasa
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita