Ingredientai
- Miltai 180 g tešlai
- Sviestas 90 g minkšto; tešlai
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. tešlai
- Cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Vanduo 2 valg. š. labai šalto; tešlai
- Špinatai 50 g įdarui
- Varškė 150 g įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. įdarui
- Parmezano sūris 25 g tarkuoto; įdarui
- Pienas 50 ml įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto
Kaip gaminti
1. Mediniu šaukštu išsukame labai minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos iki purios masės. Įmaišome kiaušinių trynius, du šaukštus labai labai šalto vandens ir miltus. Suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai ingredientai „susikabina“, nebeminkome. Įpakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandos, kad pilnai sušaltų, geriausia per naktį.
2. Tešlą iš šaldytuvo išimame pusvalandis iki kočiojimo.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
4. Špinatus nuplauname ir metaliniame sietelyje nuliejame verdančiu vandeniu.
5. Lengvai sumaišome kiaušinį, varškę, pieną, tarkuotą parmezaną, nedidelį žiupsnelį druskos ir visai nemažai šviežiai tarkuoto muskato riešuto.
6. Praėjus pusvalandžiui, kurį tešla pabuvo kambario temperatūroje, šiek tiek paminkome tarp rankų, kol ji taps kočiojama, bet ne per daug. Kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Naudojame 24 cm skersmens šone atsegamą formą, kurią išklojame tešla, suformuojame ir kelių centimetrų aukščio kraštelį. Pilame įdarą ir ant viršaus išdėliojame špinatus. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių.
7. Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek pravėsti, valgome šiltą. Jei pyragą planuojate vežtis į pikniką ar į svečius, tuomet prieš kepant pirmiau į tartą sudėliokite špinatų lapelius, o tada užpilkite mišiniu. Tokiu būdu špinatų lapeliai neapdžius tartai stovint kambario temperatūroje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai