Ingredientai
- Cukinijos 800 g
- Miltai 80 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kuminai 0,5 arbat. š. malto; galima pakeisti kario milteliais arba 6 mėtos lapeliais, smulkiai sukapotais
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 25 g tirpinto
- Pienas 100 ml
- Sūris 3 valg. š. tarkuoto sendinto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Nemažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, kuminą (arba karį, arba smulkintas mėtas).
3. Kiaušinius lengvai išplakite šakute ir sumaišykite su miltų mišiniu, supilkite tirpintą sviestą ir pieną.
4. Cukinijas supjaustykite labai plonais griežinėliais, tam geriausiai tiks pjaustyklė, vadinama mandolina. Po truputį dėkite cukinijų griežinėlius į tešlą ir atsargiai sumaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų tešla.
5. Kvadratinę kepimo formą, (25 x 25 cm ar panašią) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą, išlyginkite šaukštu, kad cukinijos gražiai sugultų ir apiberkite sendintu sūriu.
6. Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 45 min., kol paviršius parusvės ir sukietės.
7. Mėgaukitės lengvai šiltu arba šaltu. Man šis pyragas labai patinka su jogurtiniu padažu. O jį gaminu taip: į natūralų jogurtą (geriausiai graikišką, įspaudžiu truputį česnako, įberiu druskos, pipirų ir padažas paruoštas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis