Ingredientai
- Miltai 185 g
- Kepimo milteliai 15 g
- Druska 1 arbat. š.
- Kreminė varškė 260 g
- Sūris 100 g kietasis
- Kumpis 120 g
- Kiaušiniai 3 vnt. 3 dideli arba 4 mažesni
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Pienas 85 ml kambario temperatūros
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, gabalėliais pjaustytą kumpį ir dar kartą lengvai išmaišykite.
- Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles, pripildydami tris ketvirčius jų tūrio.
- Kepkite apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekite šiltus, kambario temperatūros ar atvėsusius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita