Ingredientai
- Miltai 700 g kvietinių
- Vanduo 300 ml
- Mielės 10 g
- Druska 10 g
- Taukai 50 g
- Sviestas 20 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Parmezano sūris 150 g arba pekorino
- Chorizo dešra 150 g arba rūkytos neapolietiškos
Kaip gaminti
1. Šiltame vandenyje ištirpinti mieles.
2. Ant darbastalio suberti miltus, druską ir išmaišyti. Padaryti šulinėlio formos kauburėlį ir iš lėto į vidų pilti šilto vandens ir mielių mišinį. Po truputį minkyti tešlą, kol taps vienalytė.
3. Kubeliais supjaustytą dešrą ir sūrį suberti ant tešlos ir įminkyti juos, kad pasiskirstytų po visą masę.
4. Atplėšti nedidelės saujos dydžio tešlos gabaliuką ir iš kiekvieno susukti 6 „virveles“.
5. Tešlą paskirstyti ragaišio kepimo formoje. Ant viršaus įspausti švariai nuplautus nevirtus kiaušinius ir pritvirtinti prie tešlos pagrindo „virvelėmis“. Palikti valandai šiltai, kad pyragas gerai iškiltų.
6. Kepti iki 175°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 75 minutes.