Ingredientai
- Miltai 150 g
- Sviestas 100 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 75 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite sviestą – atšaldykite jį šaldymo kameroje, kol taps visai kietas, ir sutarkuokite „burokine“ tarka.
2. Sūrį susmulkinkite šakute ir suberkite į indą su tarkuotu sviestu. Tuomet suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps vientisa. Iš tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.
3. Tešlai gerokai sukietėjus, iškočiokite ją, išspauskite norimos formos sausainius ir sudėkite į kepimo skardą, pabarstykite druska.
4. Sausainius kepkite apie 15 min. iki 200°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis