Ingredientai
- Alyvuogės 800 g po 400 g juodųjų ir žaliųjų, be kauliukų
- Miltai 5 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sūris 150 g tarkuoto fermentinio
- Pienas 100 ml
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nusausintas alyvuoges sudėkite į dubenėlį ir apiberkite dviem šaukštais miltų. Uždengtą dubenėlį šiek tiek pakratykite, kad visos alyvuogės pasidengtų miltais. Tuomet sudėkite likusį reikalingą kiekį miltų, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite.
2. Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir juos palengva maišant supilkite į miltus. Tuomet pilkite pieną, alyvuogių aliejų, sudėkite sūrį ir alyvuoges ir viską gerai išmaišykite.
3. Palikite gautą masę pastovėti kambario temperatūroje apie 2 valandas.
4. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Paruoštą tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apie 35 minutes. Pyrago viršus turi gražiai paruduoti, bet, jei matote, kad jis darosi per daug tamsus, viršų galite pridengti aliuminio folija.
6. Iškeptą pyragą atvėsinkite ir patiekite ant stalo.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų