Ingredientai
- Miltai 200 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinto
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Jogurtas 100 ml natūralaus
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Fetos sūris 180 g
- Pomidorai 180 g vyšninių
- Alyvuogės 100 g juodųjų be kauliukų
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite 180 C.
2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.
3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.
4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.
5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų