„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais
Nesaldus pyragas su pomidorais / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: jums reikės apvalios kepimo formos neaukštais kraštais, tinkamos tartams ir kišams kepti.

1. Pirmiausiai pagaminkite tešlą. Elektrinio smulkintuvo inde keliais pulsuojančiais pasukimais sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Tada sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą ir kiek pasukite, kad gautumėte gana stambius riebius trupinius.

2. Kiaušinį išplakite su vandeniu, supilkite į miltų-sviesto trupinius ir keliais pulsuojančiais judesiais pasukite, kol viskas susijungs į vieną gabalą. Išimkite iš indo ant miltais kiek pabarstyto paviršiaus ir, pernelyg neminkydami, suformuokite iš tešlos diską. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

3. Kai tešla bus sukietėjusi, išimkite ją iš šaldytuvo ir įdėję tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų iškočiokite iki 3-4 mm storio lakšto – reikia, kad jis dengtų jūsų turimos kepimo formos dugną ir kraštus.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros. Keliose vietose pabadykite į kepimo formą išklotos tešlos dugną šakute ir dėkite kepti 20 min. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pravėsti.

 

5. Kol pyrago pagrindas vėsta, pasiruoškite įdarą. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, svogūną – plonais pusžiedžiais, lašišą suplėšykite nedideliais gabaliukais, o sūrį padalinkite į kelis gabaliukus.

6. Įdarui skirtus kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite po žiupsnį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

7. Ant pravėsusio pyrago pagrindo dėliokite lašišą, sūrį, užberkite kaparėlius, svogūnų pusžiedžius, padėliokite pasmulkintų krapų šakelių. Galiausiai viską užpilkite kiaušinių-grietinėlės plakiniu, tolygiai apdėliokite pomidorais ir dėkite kepti dar 25-30 min. – kol viršus gražiai rustelės.

8. Pyragas skanus ir kiek atvėsęs, ir visai atšalęs. Šalia galite patiekti mėgstamų lengvų salotų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.