Ingredientai
- Sviestas 100 g tešlai
- Aliejus 2 valg. š. 1 - tešlai ir 1 - įdarui
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Druska 2 arbat. š. 1 arbat. š. - tešlai ir ¼ arbat. š. - įdarui
- Cukrus 1 valg. š. tešlai
- Miltai 170 g tešlai
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Kumpis 150 g mėgstamo - įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių arba 3 maži - įdarui
- Grietinėlė 125 ml riebios - įdarui
- Pienas 85 ml įdarui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. ¼ maltų - įdarui
- Itališkos džiovintos žolelės: (mėgstamų - įdarui) 1 žiupsnelis
- Sūris 100 g tarkuoto, kietojo - įdarui
- Smidrai 6 vnt. 6 - 8 - įdarui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
- Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
- Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
- Suberkite į dubenį miltus ir išmaišykite.
- Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
- Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
- Pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Taip pat išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, druską, juoduosius pipirus ir žoleles. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
- Kietuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
- Pyrago pagrindui iškepus, išimkite iš orkaitės. Ant dugno paskleiskite kepintus svogūnus ir kumpį.
- Ant viršaus užpilkite kiaušinių ir sūrio plakinį. Išdėliokite smidrus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol pyrago įdaras sutvirtės ir gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti dar apie 5–10 minučių.
- Pjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita