Ingredientai
- Pienas 115 ml neriebus
- Medus 1 arbat. š.
- Mielės 1 arbat. š. nubrauktas šaukštelis sausų
- Miltai 225 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 30 g
- Aguonos 1 valg. š. sezamo sėklos ar sutrupinti riešutai
Kaip gaminti
- Pieną pašildykite iki 40`C, jame ištirpinkite cukrų, paskui įmaišykite mieles. Uždenkite ir šiltoje vietoje palaikykite 10 min. (masė turi suputoti).
- Miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite pieną su mielėmis ir lydytą sviestą. Suminkykite tešlą. Ji gali pasirodyti kietoka, bet jokio skysčio nepilkite.
- Tešlos gniužulą išverskite ant miltuoto paviršiaus ir rankomis minkykite ne trumpiau kaip 5 min., kol tešla pasidarys vienalytė ir tąsi.
- Gatavą tešlą įdėkite į švarų dubenį, uždenkite drėgna šluoste ir šiltoje vietoje palikite 15 min. pakilti.
- Pakilusią tešlą kočiokite panašiai kaip gaminant sluoksniuotą tešlą: iškočiokite, sulankstykite, vėl iškočiokite. Taip pakartokite kelis kartus, paskutinį kartą iškočiokite kuo plonesnį lakštą, jį visą subadykite šakute ir paprasta taurele ar sausainių formelėmis išspauskite sausainėlius.
- Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite šaltu vandeniu, apibarstykite aguonomis, sezamais ar riešutais ir sudrėkintu šaukštu lengvai įspauskite į tešlą.
- Paruoštus sausainius 180`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita