Ingredientai
- Speltų miltai 300 g pilno grūdo
- Augalinis pienas 350 ml
- Aliejus 2 valg. š. ir dar šiek tiek kepimui
- Chia sėklos 2 valg. š.
- Vanduo 6 valg. š.
- Špinatai 50 g smulkintų
- Brokoliniai kopūstai 100 g smulkintų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Česnako milteliai 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Chia (ispaninio šalavijo) sėklas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 5 minutėms.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į šį mišinį supilame pieną ir brinkintas chia sėklas, išmaišome.
3. Į tešlą sudedame daržoves ir supilame aliejų, išmaišome.
4. Vaflinę patepame aliejumi ir įkaitiname.
5. Vienam vafliui reikia maždaug 2 šaukštų tešlos. Kepame ir neatidarinėjame vaflinės, kol nebaigia kepti.
Labai gardu valgyti su trintais avokadais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai