Ingredientai
- Pienas 500 ml arba augalinio
- Aliejus 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kiaušinių tryniai 2 vnt.
- Fetos sūris 100 g
- Miltai 100 g
- Burokėliai 1 vnt. virtas
- Medus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
„Kanelės su burokėliais? Taip taip, perskaitėte teisingai. Pagaminti sūrias kaneles reikės daug mažiau pastangų nei įprastas, saldžias, o skonis tikrai nenuvils. Tiesa, jei toleruojate laktozę, rinkitės įprastą pieną“, – pataria I.Reiponė.
1. Pirmiausia sutrinkite virtą burokėlį iki vientisos masės, primenančios košelę.
2. Išplakite kiaušinius, į juos sudėkite burokėlių masę, supilkite pieną, aliejų bei suberkite prieskonius.
3. Kanelių formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir užpildykite 2/4 formelės mase. Jeigu jos neturite, galite naudoti ir keksiukų formeles. Į kiekvieną formelę įdėkite trupinto fetos sūrio.
4. Kepkite kaneles iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis