Ingredientai
- Sviestas 40 g ir dar trupučio formelėms patepti
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinė 2 valg. š.
- Miltai 100 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Rūkyta lašiša 100 g
- Krapai 1 valg. š. kapotų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos žievelė 1 valg. š. nutarkuotos
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 C°.
2. Sviestą ištirpinkite ant lengvos ugnies. Leiskite atvėsti.
3. Virtuvine šluotele paplakite kiaušinius. Supilkite į juos tirpintą sviestą.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Maišydami, po truputį suberkite į kiaušinių mišinį. Įmaišykite ir grietinę.
5. Lašišą supjaustykite labai smulkiais kubeliais, įmaišykite į tešlą drauge su citrinos žievele ir kapotais krapais. Pagardinkite druska, pipirais.
6. Į sviestu pateptas madlenų formeles, dėkite po šaukštą tešlos, bet tik tiek, kad prisipildytu 3/4 formelės. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.
7. Mėgaukitės dar šiltais arba atvėsusiais pyragėliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis