Ingredientai
- Pienas 250 ml
- Mielės 20 g šviežių arba 11 g sausų
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š. arba sirupo
- Ruginiai miltai 30 g
- Avižiniai miltai: arba miežiniai 50 ml
- Avižiniai dribsniai 50 ml arba miežiniai
- Miltai 300 g kvietiniai
- Aliejus 40 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Dubenyje gerai sumaišykite visus miltus. Žinoma, jei Jums skaniau, galite vartoti tik kvietinius.
2. Šviežias mieles kitame dubenyje ištirpinkite kūno temperatūros vandenyje arba piene.
3. Į šį tirpalą, jį nuolat sukdami, įmaišykite druską, maždaug pusę miltų mišinio, dribsnius, cukrų ir aliejų (bei sausas mieles, jei pasirinkote vartoti jas).
4. Įminkykite reikiamą kiekį miltų, įvertindami tai, kad ši tešla turėtų būti dar minkštesnė už įprastą bandelių tešlą. Dubenyje, uždengtame rankšluosčiu, tešlą kildykite 15–30 minučių – tiek, kad jos apimtis padvigubėtų.
5. Išverskite minklę ant stalo, sykį perminkykite ir suvoliokite ilgoką ritinį. Supjaustykite jį į 12–13 dalių, tarp delnų suformuokite kamuoliukus, sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palaukite, kol gerai pakils.
6. Pakilusių bandelių viršų aptepkite vandeniu ar kiaušinio plakiniu. Orkaitės vidurinėje dalyje 225 laipsnių temperatūroje jas kepkite 15–20 minučių. Jei norite, prieš kepdami bandeles galite apibarstyti dribsniais, sėklomis ar tarkuotu sūriu.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita