Ingredientai
- Varškė 500 g ne pačios liesiausios
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Morkos 3 vnt. vidutinės
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Obuoliai 3 vnt. saldžiarūgščiai
- Manai 3 valg. š.
- Sviestas 80 g kambario temperatūros
- Druska 0,5 arbat. š.
- Kmynai 0,5 valg. š. nuplikytų verdančiu vandeniu (nebūtinai)
- Džiūvėsiai 1 valg. š. maltų
Kaip gaminti
1. Varškę labai gerai ištrinkite (o dar geriau – pertrinkite per plieninį sietelį).
2. Atskirame dubenyje kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kol šis ištirps. Supilkite masę į varškę, taip pat sudėkite sviestą, suberkite druską, manų kruopas, kmynus (jei naudojate) ir viską gerai išmaišykite.
3. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite, obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į varškės masę.
4. Stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu, pavarstykite džiūvėsėliais, suverskite gautą masę ir išlyginkite paviršių.
5. Dėkite indą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį – kol viršus bus gražiai rusvas. Tiekite su grietine, uogomis, džemu ar graikišku jogurtu – tinka daugybė priedų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių