Ingredientai
- Cukinijos 300 g
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli, kambario temperatūros
- Cukrus 160 g
- Miltai 180 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Grietinėlė 200 ml plakamosios (36 proc. riebumo); kremui
- Cukraus pudra 100 g kremui
- Citrinos sultys 3 valg. š. kremui
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų.
2. Išlydykite ir atvėsinkite sviestą, supilkite į plakinį ir atsargiai išmaišykite.
3. Atkirame inde sumaišykite visus sausuosius ingredientus.
4. Cukinijas sutarkuokite plonais šiaudeliais (jei neturite specialios tarkos, supjaustykite kuo ploniau, maždaug degtuko storio pagaliukais). Apiberkite miltų-cinamono-kepimo miltelių mišiniu ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite į kiaušinių-sviesto mišinį ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite – kad neliktų sausų ingredientų.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 40 min. – kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
6. Leiskite pyragui kiek atvėsti ir išimkite iš skardos.
7. Kol pyragas vėsta, paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, į pabaigą supilkite citrinos sultis.
8. Gautu kremu galite aptepti pyrago viršų, o galite patiekti prie kiekvieno pyrago gabalėlio jį patiekiant. Skanaus!