Ingredientai
- Kiauliena 1 kg smulkiai maltos
- Lašinukai 100 g žalių (nebūtinai)
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Krakmolas 1 valg. š.
- Manai 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Prieskoniai 1 arbat. š. raudonėlio, čiobrelių, mairūno
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Laurų lapai 0,3 arbat. š. maltų
Kaip gaminti
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, krakmolą, manų kruopas, įspauskite česnako.
2. Sudėkite smulkiai kapotą (ar tarkuotą) svieste pakepintą svogūną, suberkite prieskonius ir viską labai gerai suminkykite.
3. Dėkite faršą į kepimo skardą, jei norite, į mėsą įspauskite juostelėmis pjaustytus lašinukus ir suformuokite norimą kepinio formą. Iš dalies mėsos galima atskirai suformuoti būsimo „zuikio“ galvą. Į įsivaizduojamą galvą įkiškite porą lauro lapų – ausytes. Iš kadagio uogų sukurkite akis, o kvapiojo pipiro – nosį.
4. Pirštu kepinio viršuje švelniai įspauskite keletą duobučių ir 1 valandai kiškite į 180 laipsnių orkaitę.