Ingredientai
- Neriebi malta mėsa (recepte: jautienos kumpis, kiaulienos išpjova, keli gabaliukai kalakutienos) 700 g
- Cukinijos 300 g
- Salierai 3 vnt. 3-4 kotai
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 3 skiltelės 3-4 skiltelės
- Sviestas 20 g 20-30 g
- Petražolės 4 vnt. 4-5 šakelės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Migdolai 100 g smulkinti
- Sūris 100 g tarkuotas kietasis
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š. neaštrios
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai grūsti
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.
2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu. Gautą vienalytę masę supilkite į mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską išmaišykite.
4. Faršą sudėkite į pateptas aliejumi formas, ant viršaus uždėkite ir prispauskite petražolių lapelius. (P. S. Viršų patepkite aliejumi arba galite padaryti mišinį iš šaukštelio garstyčių, sojų padažo, skysto medaus ir citrinos sulčių. Taip pat galima viršų patepti šaukšteliu majonezo ir pabarstyti saldžiųjų paprikų milteliais.)
5. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių.
6. Netikrą zuikį galite patiekti ir karštą ir šaltą.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita