Ingredientai
- Mėsa 1 kg maltos mėsos paukštienos, kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Pievagrybiai 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
- Prieskoniai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi.
- Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite gabaliukais supjaustytus grybus ir papriką.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Maišydama kepinkite daržoves keletą minučių, atvėsinkite ir sudėkite į mėsą. Išmaišykite.
- Sukrėskite masę į kepimo formą, išlyginkite. Šaukite į orkaitę ir kepkite valandą.
- Atvėsinkite apie 20 minučių.
Kulinaro patarimas. Jei turite, pievagrybius pagardinkite džiovintais grybais, tik prieš dėdama į keptuvę keletą valandų juos pamirkykite šiltame vandenyje, nuspauskite ir supjaustykite gabaliukais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita