Ingredientai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Faršas 700 g 700 - 800 kiaulienos
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Kiaušiniai 5 vnt. 4 - kietai virti
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. mišinys pagal skonį
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Į aliejumi pašlakstytą pailgą kepimo formą dėkite trečdalį faršo, tada eile sudėkite luptus kiaušinius. Kiaušinius apdėkite paruoštu faršu.
2. Ant viršaus sudėkite likusį faršą. Viršų gerai rankomis apspauskite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40–45 minutes, kol gražiai apskrus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita