Ingredientai
- Faršas 1 kg Vištienos šlaunelių mėsos
- Vištienos krūtinėlė 200 g smulkiai pjaustytos kubeliais filė
- Kiaušiniai 14 vnt. 2 - vištos ir 12 - putpelių
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Šoninė 1 vnt. šalto rūkymo
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais ir apkepkite svieste, kol suminkštės.
- Vištienos šlaunelių mėsos faršą ir apie 5 mm dydžio kubeliais supjaustytos vištienos filė gabaliukus sumaišykite su kiaušiniais ir kepintomis daržovėmis, taip pat įdėkite grietinėlėje išmirkytus dziūvėsėlius, išspaustą česnaką, visą masę paskaninkite Viduržemio jūros prieskoniais, druska ir juodais maltais pipirais.
- Tuomet viską gerai išmaišykite ir paruoštą masę palikite 10 min. pastovėti.
- Tuomet kelis kartus išmuškite masę – meskite iš aukštai į indą, kuriame ji buvo maišyta; tai pakartokite 5 kartus, kad išeitų visas oras.
- Folija išklokite kepimo formą, ant dugno iki pusės išklokite plonai pjaustytais šalto rūkymo šoninės griežinėliais, tuomet ant dugno iki pusės formos sudėkite paruoštą netikro zuikio masę, per vidurį viena eile sudėkite virtus putpelių kiaušinius ir uždėkite likusią masę.
- Tuomet užklokite folija ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., priklausomai nuo to, kokio diametro jūsų forma.
- Iškeptą netikrą zuikį galite patiekti karštą su garnyru arba šaltą, supjaustytą riekelėmis, kaip užkandį.