Ingredientai
- Faršas 1 kg Vištienos filė faršo arba maltos vištienos filė
- Vištiena 200 g Smulkiais kubeliais pjaustytos vištienos šlaunelių mėsos
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 150 g aliejuje
- Petražolės 1 vnt. kelios šakelės - šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
- Vištienos filė faršą arba maltą vištienos filė ir 5 mm dydžio kubeliais supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą sumaišykite su kiaušiniais, grietinėlėje išmirkytais dziūvėsėliais, išspaustu česnaku, sutarkuotais svogūnais, pjaustytomis petražolėmis, druska ir juodais maltais pipirais.
- Tada sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustytus apie 1 cm dydžio gabalėliais. Viską gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę palikite 10 min. pastovėti. Tuomet kelis kartus išmuškite masę – meskite iš aukštai į indą, kuriame ji buvo maišyta; tai pakartokite 5 kartus, kad išeitų visas oras.
- Paruoštą netikro zuikio masę išklokite į formą, užklokite folija ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., priklausomai nuo to, kokio diametro jūsų forma.
- Iškeptą zuikį galite patiekti karštą su garnyru arba šaltą, supjaustytą riekelėmis, kaip užkandį.