Ingredientai
- Veršiena 700 g 700 - 800 malta
- Svogūnai 1 vnt.
- Batonas 3 riekės 3 - 4
- Grietinėlė 200 g
- Alyvuogės 1 st. 0,5 žalių
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Rozmarinai 1 žiupsnelis smulkinti švieži arba džiovinti
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną nestambiai sutarkuokite (bet ir ne pačia smulkiausia tarka). Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų. Į maltą veršieną sudėkite batono ir grietinėlės masę, tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite rozmarinus, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Geriausia, jei masę apie 10 minučių paplaktumėte elektiniu plaktuvu.
2. Į paruoštą mėsos masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite, kad nesusitrintų. Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlakstytą formą, apšlakstykite patį zuikį ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita