Ingredientai
- Vištų kepenėlės 500 g kepenėlių blynams
- Morkos 350 g 100 g kepenėlių blynams ir 250 g tarkuotų burokine tarka įdarui
- Svogūnai 130 g 30 g kepenėlių blynams ir 100 g įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. kepenėlių blynams
- Česnakai 4 skiltelės 2 kepenėlių blynams ir 2 įdarui
- Majonezas 200 g įdarui ir dar 1 šaukštas kepenėlių blynams
- Pienas 200 ml kepenėlių blynams
- Grikių miltai 5 valg. š. kepenėlių blynams
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; kepenėlių blynams
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. arba pagal skonį; kepenėlių blynams ir įdarui
- Garstyčios 2 arbat. š. 1 šaukštelis kepenėlių blynams ir 1 šaukštelis įdarui
- Aliejus 50 g kepenėlių blynams
- Kietasis sūris 100 g įdarui
- Jogurtas 150 g lieso; įdarui
- Kreminis sūris 200 g įdarui
- Krienai 1 arbat. š. arba pagal skonį; įdarui
- Špinatai 50 g įdarui
- Kiaušinių tryniai 4 vnt. kietai virtų; įdarui
Kaip gaminti
Iškepkite blynus:
1. Visus kepenėlių blynams skirtus ingredientus susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės ir palikite 5–10 min.
2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kepenėlių lietinius blynus. Kepant 24 cm skersmens keptuvėje, iškepsite 8 lietinius blynus (kiekvieno skersmuo bus apie 18 cm).
Pagaminkite įdarą:
1. Morkų įdarui pakepinkite morkas su svogūnais, jei reikia paskaninkite pipirais, druska.
2. Sumaišykite sūrį, jogurtą, majonezą, pusę tepamo varškės sūrelio, česnaką, garstyčias ir krienus. Tai bus pikantiškasis įdaras.
3. Trečdalį pikantiškojo įdaro sumaišykite su virtų kiaušinių tryniais iki kreminės masės. Tai bus kiaušinių įdaras.
4. Žaliajam įdarui nuplikykite špinatus, susmulkinkite smulkintuvu ir sumaišykite su likusia puse tepamo varškės sūrelio iki kreminės masės.
Surinkite tortą:
1. Pagal šiame recepte pateiktus ingredientus geriausiai tinka 18 cm diametro apvali forma.
2. Pertepkite kepenėlių blynus šiais skirtingais įdarais ir palikite tortą mažiausiai keletui valandų šaldytuve.
3. Paruoštą tortą aptepkite likusiu pikantišku kremu. Puoškite jūsų mėgstamomis daržovėmis, duonos traškučiais, saulėgrąžų sėklomis.