Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. didelis, smulkiai supjaustytas
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos
- Salierai 1 vnt. stiebas, smulkiai supjaustytas
- Morkos 1 vnt. didelė, smulkiai supjaustyta
- Jautiena 500 g maltos
- Kiauliena 250 g maltos; galima keisti kalakutiena
- Šoninė 50 g smulkiai supjaustytos rūkytos
- Pomidorai 800 ml konservuotų savo sultyse (tai bus 2x400 ml indeliai)
- Pomidorų pasta 4 valg. š.
- Vynas 0,5 st. raudonojo
- Jautienos sultinys 1 st. galima keisti vištienos
- Druska 3 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 3 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinto
- Makaronai 500 g patiekimui; idealiai tinka tagliatelle, papardelle, spaghetti.
- Kietasis sūris 100 g patiekimui; tarkuoto
Kaip gaminti
- Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus, tada salierus ir morkas, ir dar viską pakepinkite apie 3 min. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami susmulkinkite, kad mėsa nesuliptų į gabalus. Kepinkite maišydami, kol mėsos spalva patamsės.
- Suberkite smulkintą šoninę, pomidorus su visomis sultimis, pastą, vyną ir sultinį. Įberkite druskos, pipirų, raudonėlio. Troškinkite nepilnai uždengę apie 2 valandas, kol padažas bus vienalytis ir tirštas. Jei išgaruos pernelyg daug skysčio, įpilkite dar šiek tiek sultinio arba vandens. Pabaigoje patikrinkite, ar padažui netrūksta sūrumo, pipirų.
- Patiekite su al dente išvirta pasta, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio.