Ingredientai
- Moliūgo sėklos 100 g
- Saulėgrąžos 100 g išlukštentos
- Migdolai 100 g
- Žemės riešutai 100 g
- Linų sėmenys 100 g
- Sezamo sėklos 100 g
- Kiaušiniai 4 vnt. arba 5
- Aliejus 2 valg. š. saulėgrąžų arba alyvuogių
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis Nomeda mėgsta įmaišyti žolelių, dažniausiai renkasi rozmariną
Kaip gaminti
1. Trečdalį pasirinktų riešutų ir sėklų sumalkite smulkintuvu.
2. Malimui tinkamiausi saulėgrąžų ir moliūgų sėklos, žemės riešutai, taip pat linų sėmenys. Jie, beje, suteikia masei kibumo ir lipnumo.
3. Malkite tol, kol masė pasidarys lipni, kibs prie indo sienelių.
4. Migdolus ir likusius nuo malimo žemės riešutus tik truputį pasmulkinkite peiliu, o likusias moliūgų sėklas ir saulėgrąžas išvis palikite sveikas.
5. Maltus, smulkintus ir sveikus riešutus bei sėklas suberkite į vieną indą.
6. Kiaušinius suplakite ir įmaišykite su aliejumi į bendrą masę.
7. Įberkite druskos, cukraus, prieskoninių žolelių ir viską sumaišykite.
8. Išmaišytą masę sukrėskite į duonai kepti skirtą formą.
9. Kepimo indą su duona pašaukite į iš anksto iki 150 °C įkaitintą orkaitę ir apie valandą kepkite.
10. Iškeptą duonelę įvyniokite į drėgną rankšluostėlį ir palikite valandžiukei atvėsti.
Skanaus!
Luko Balandžio nuotr. / Nomeda Marčėnaitė |
Receptas Nomedos Marčėnaitės
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita