Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 300 g
- Bulvės 5 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinė 5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kamambero sūris 400 g
Kaip gaminti
1. Apvalią tartos formą išklokite sluoksniuota tešla, pabadykite dugną šakute.
2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.
5. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir kepkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į paruoštos tartos tešlos dugną. Ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius.
6. Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite ant bulvių.
7. Sūrį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.
8. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti 10 min. ir mėgaukitės su žaliomis salotomis. Ši tarta bus gardi ir visai atvėsusi.
Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų lašinukų, labai tiks parūkyti. Berkite juos ant svogūnų, tada sudėliokite bulvių griežinėlius ant viršaus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų