Ingredientai
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Apelsinai 2 vnt. Tarkuota 1 vnt. apelsino žievelė arba 1-2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų apelsinų žievelių, 1 vnt pjaustytų apelsino skiltelių - papuošimui
- Sultys 150 ml 100 ml. apelsinų sulčių, + 2 valgomieji šaukštai glajui
- Sviestas 170 g kambario temperatūros
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Juodasis šokoladas 85 g smulkinto
- Miltelinis cukrus 95 g
- Apelsinų aromatas:(pasirinktinai) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki reikiamos temperatūros, kuri nurodyta orkaitės naudojimo instrukcijoje.
- 22–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir apibarstykite miltais.
- Plaktuvu išplakite sviestą kartu su cukrumi iki purios masės.
- Paskui, nuolat maišydami, įmuškite kiaušinius.
- Sudėkite apelsinų žieveles ir supilkite apelsinų sultis (apelsinų aromato), tada viską išmaišykite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Paskui juos atsargiai suberkite į paruoštą masę, nuolat maišydami plaktuvu.
- Tada sudėkite smulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į kepimo formą ir mentele sulyginkite paviršių.
- Masė apims trečdalį arba pusę kepimo indo tūrio – bet tai yra gerai.
- Kepkite apie 45–55 minutes. Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.
- Dubenyje sumaišykite miltelinį cukrų su dviem šaukštais apelsinų sulčių.
- Jei masė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek sulčių.
- Gauta mase aptepkite atšalusį pyragą. Papuoškite apelsino skiltelėmis.
Receptą atsiuntė Ieva V.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita