Ingredientai
- Varškė 400 g riebios
- Miltai 200 g
- Cukrus 50 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Spanguolės 30 g šviežių
- Cukraus pudra 1 valg. š. apibarstyti
- Aliejus 500 ml virti
Kaip gaminti
1. Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Į varškės masę suberkite miltus, užminkykite kietą tešlą.
2. Iš pagamintos tešlos turėtų išeiti 30–35 mažos spurgos. Jas gamindami rankas suvilgykite vandeniu, į vidurį įspauskite po vieną didelę spanguolę ar kelias mažesnes ir gerai tarp rankų iškočiokite nedidelius rutuliukus.
3. Aliejų įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros, į puodą, priklausomai nuo jo dydžio, vienu metu virti sumeskite 4–6 spurgas, kad jos laisvai virtų ir tarpusavyje nesiliestų. Nedidelės spurgos iš abiejų pusių išverda vidutiniškai per 5 minutes.
4. Iškepusias spurgas aušinkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Praaušusias apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių