Ingredientai
- Cukrus 180 g „Panevėžio Plius“
- Vanduo 2 valg. š.
- Sviestas 20 g
- Sezamo sėklos 140 g
- Kremas: (šokoladinis) 200 g
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Prikaistuvyje užvirkite cukrų ir vandenį.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, sudėkite sviestą ir suberkite sezamus.
- Maišykite mišinį, kol skiestas visiškai ištirps.
- Dėkite po pusę šaukštelio mišinio ant kiekvieno sausainių skardos apskritimo ar kepimo popieriaus.
- Kepkite orkaitėje 10–12 minučių nuolat prižiūrėdami. Kepinys turi pagelsti, bet nesudegti.
- Leiskite kelias minutes atvėsti prieš tepdami šokoladiniu kremu.
- Šokoladą tepkite ant lygios diskų pusės.
- Dėkite kitą apskritimą ant viršaus ir lengvai paspauskite, kad nesulūžtų.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita