Ingredientai
- Kiauliena 2 vnt. nugarinės kepsniai su kaulu, gali būti ir su oda
- Garstyčios 1 valg. š. prancūziškos
- Alus 3 valg. š. šviesusis
- Grietinėlė 200 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Makaronai 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Nugarinės kepsnius pamuškite ir pabarstykite pipirais. Kepkite su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po 3 minutes. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar kelias minutes. Kepsnius išimkite ir padėkite šiltai.
- Į keptuvę, kurioje kepė kepsniai, sudėkite plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną, apkepkite apie 2 minutes, įdėkite garstyčių, supilkite alų, leiskite nugaruoti ir supilkite grietinėlę, įberkite druskos. Kai padažas ims tirštėti, sudėkite virtus makaronus ir kelias minutes pakaitinkite. Kepsnius tiekite ant makaronų.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita