Ingredientai
- Miltai 220 g tešlai
- Kepimo milteliai 8 g tešlai
- Druska 2 g tešlai
- Rudasis cukrus 100 g tešlai
- Kokosų drožlės 50 g tešlai
- Razinos 100 g tešlai
- Aliejus 200 ml tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Morkos 650 g tešlai
- Kreminė varškė 500 g kremui
- Grietinėlė 400 ml (35 proc. riebumo); kremui
- Cukraus pudra 100 g kremui
- Citrinos 1 vnt. išpaustos sultys
Kaip gaminti
Pagaminkite tešlą:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
2. Smulkiai sutarkuokite morkas, sumaišykite su kiaušiniais, druska, aliejumi, cukrumi, kokosų drožlėmis ir razinomis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir tada – su morkų mase.
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir šaukštu išlyginkite. Kepkite 20 minučių.
4. Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
Paruoškite kremą:
1. Grietinėlę išplakite iki standumo, įmaišykite cukraus pudrą, citrinos sultis ir kreminę varškę.
Suformuokite tortą:
1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygias dalis. Dalį kremo palikite torto papuošimui. Likusiu kremu sutepkite biskvitus, sudėkite vieną ant kito ir lengvai spustelėkite.
2. Likusiu kremu puoškite torto viršų, berkite uogas.
Sodraus skonio tortas, perteptas varškės kremu, patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Kepti jį galima bet kuriuo metų laiku, nes pagrindinis ingredientas, kurio reikės – morkos.