Ingredientai
- Sviestas 300 g 250 g biskvitui ir 50 g šokoladiniam glajui
- Miltai 200 g biskvitui ir dar 3 šaukštai šokoladiniam glajui
- Cukrus 650 g 550 g biskvitui ir 100 g šokoladiniam glajui
- Kiaušiniai 6 vnt. biskvitui
- Kakava 12 valg. š. po 6 šaukštus biskvitui ir šokoladiniam glajui; kuo juodesnės
- Kava 1 puodelis biskvitui (galite naudoti ir šiek tiek karamelinio sirupo)
- Maskarponės sūris 500 g kremui
- Grietinėlė 200 g 35 proc. riebumo; kremui
- Cukraus pudra 3 valg. š. kupini; kremui
- Uogienė 3 valg. š. aviečių
- Pienas 3 valg. š. šokoladiniam glajui
- Įvairios uogos 2 sauja papuošimui
Kaip gaminti
iškepkite biskvitus:
1. Ištirpinkite sviestą, į sviesta supilkite kakavą ir išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, bet neperplakite. Tuomet į kiaušinių masę suberkite miltus, lengvai išmaišykite ir supilkite sviesto ir kakavos masę, viską išmaišykite.
2. Naudokite 24 cm skersmens torto kepimo skardą. Išklokite ją kepimo popieriumi, prispauskite ir supilkite trečdalį tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10–12 minučių, tuomet išimkite, palikite kelias minutes atvėsti, išimkite biskvitą ir vėl įdėję naujo kepimo popieriaus kepkite antrą ir trečią biskvitus.
pagaminkite kremą:
1. Šaltą grietinėlę išplakite plakikliu iki purumo. Maskarponės sūrį lengvai ištrinkite su cukraus pudra, sudėkite grietinėlę ir išmaišykite, kad išeitų vientisas minkštas kremas.
pagaminkite glajų:
1. Ištirpinkite sviestą, tuomet berkite cukrų, maišykite, kad aptirptų cukrus, tuomet sudėkite kakavą ir miltus, viską maišykite šluotele, pabaigoje supilkite pieną, kad viskas gražiai susijungtų, ir šiek tiek pavirkite, kad sutirštėtų.
2. Užplikykite kavos puodelį, įpilkite karamelinio sirupo. Paruošta kava apšlakstykite visus tris biskvitus, leiskite įsigerti, jei reikia, šiek tiek nusausinkite popierinėmis servetėlėmis.
„sukonstruokite“ tortą:
1. Kai turite kremą ir glajų, o biskvitai jau sulaistyti kava, galima juos sutepti kremu. Padalykite kremą maždaug į 3 dalis ir pasilikite šiek tiek torto šonams aptepti. Dėkite pusę kremo ant pirmojo biskvito, gražiai išlyginkite, uždėkite aviečių uogienės ir šaukštu šiek tiek įmaišykite ją į kremą. Uždėkite ant viršaus antrąjį biskvitą, aptepkite jį likusiu kremu bei aviečių uogiene. Tuomet trečiąjį biskvitą uždėkite ant viršaus.
2. Peiliu ar mentele aptepkite torto kraštus likusiu kremu, kad būtų kuo lygesni kraštai. Tuomet užpilkite šokoladiniu glajumi – pilkite ne visą iš karto, o po kelis šaukštus, tepkite link kraštų, kad gražiai nutekėtų.
3. Tortą puoškite šviežiomis uogomis.