Ingredientai
- Obuoliai 8 vnt. nedideli
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Riešutai 1 sauja
- Džiovinti vaisiai 1 sauja
- Rudasis cukrus 2 valg. š. 1-2
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir pabarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite ir išmaišykite.
2. Tešlą iškočiokite, padalykite į 8 kvadratus, ant kiekvieno uždėkite po obuolį, į obuolio vidurį įdėkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinio. Kvadrato galus įstrižai suimkite (iš pradžių du priešingus, paskui – kitus du), gerai užspauskite ir aptepkite plaktu kiaušiniu.
3. Dėkite obuolius į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
4. Tiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita