Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Klevų sirupas 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Graikiniai riešutai 125 g
- Spanguolės 40 g džiovintų spanguolių arba vyšnių
- Avižiniai javainiai 40 g
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Cukrus 100 g miltelinio
- Vaniliniai ledai 200 g
- Migdolai 30 g migdolų drožlių
- Medus 1 valg. š.
- Vanilė 1 vnt. pakelis vanilinio kremo miltelių
- Vanduo 1 st.
Kaip gaminti
1. Obuolius nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir šiek tiek minkštimo.
2. Iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių paruoškite sirupą ir jame troškinkite obuolius iki suminkštės. Tada išgriebkite ir palikite atvėsti.
3. Graikinius riešutus sukapokite, sumaišykite su javainiais, nuplautomis spanguolėmis ir medumi.
4. Mase įdarykite obuolius ir sudėkite į karščiui atsparų kepimo indą.
5. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, atvėsinkite ir išplakite iki standžių putų, tada po truputį suberkite miltelinį cukrų ir plakite, kol baltymų masė pasidarys standi ir blizgi.
6. Konditeriniu švirkštu ant obuolių išspauskite kūgio formos morengus, berkite migdolų drožlių.
7. Obuolius kepkite iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su vaniliniais ledais ir kremu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita