Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. dideli
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. lakštas
- Razinos 100 g besėklių
- Riešutai 100 g smulkintų
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
- Medus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų pusės citrinos žievelių ir sulčių
- Cinamonas 2 arbat. š. sumaišyto su cukrumi
- Romas 50 ml
- Sviestas 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, vidų išgramdykite gremžtuku – turi būti vietos įdarui.
2. Medų išlydykite, plačiu teptuku patepkite juo obuolius, tada apibarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu.
3. Razinas nuplaukite, nusausinkite, apie valandą pamirkykite rome, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su riešutais, nutarkuotomis citrinos žievelėmis, sultimis, džiūvėsėliais ir išlydytu sviestu.
4. Paruošta mase įdarykite obuolius.
5. Iš atšildytos tešlos dekoratyviu peiliuku atpjaukite 4 vidutinio storio juosteles ir jomis apsukite obuolius.
6. Sudėkite įdarytus obuolius į karščiui atsparų kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20min.