Ingredientai
- Obuoliai 1 kg išvalytų, supjaustytų, rūgštesnių
- Kriaušės 2 vnt. vidutinės
- Apelsinai 1 vnt. vidutinis
- Cukrus 250 g arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Vaisius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti. Apelsiną supjaustyti kuo smulkiau, nes jis sunkiau „suverda“. Užpilti cukrumi, palaikyti bent kelias valandas. kol atsiras skysčio. Prieš verdant galima įdėti ir žiupsnelį malto cinamono, jei norite.
2. Virti ant mažos ugnies gerą pusvalandį, supilti į iškaitintus stiklainius ir uždaryti dangteliais. Nuolat maišykite, kad neprisviltų, jei matysite, kad reikia, įpilkite šlakelį vandens.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Desertai