Ingredientai
- Sultys 500 ml obuolių
- Vanduo 500 ml šalta,s virintas
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pipirai 6 vnt. po kleis kvapiuosius ir juoduosius
- Morkos 2 vnt. virtos
- Želatina 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite brinkti. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, į puodą įmeskite kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus, laurų lapus, svogūno puselę. Virkite, kol mėsa suminkštės. Atvėsusią supjaustykite gabalėliais.
- Obuolių sultis sumaišykite su šaltu virintu vandeniu, morkas supjaustykite griežinėliais. Į porcijos dydžio indelius įberkite smulkintų svogūnų, dėkite po kelis morkų griežinėlius, kelis šaukštus smulkintos paukštienos.
- Išbrinkusią želatiną išlydykite karšto vandens vonelėje. Maišydami plona srovele supilkite į vandeniu skiestas obuolių sultis. Po samtį įpilkite į indelius su paukštiena ir daržovėmis. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita