Ingredientai
- Miltai 310 g rupūs kvietiniai (10 g - traškiai plutelei )
- Sviestas 125 g 15 g arba šaukštas traškiai plutelei
- Cukrus 150 g jei obuoliai rūgštūs - daugiau
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Obuoliai 1 vnt. didelis
- Rudasis cukrus 175 g traškiai plutelei
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudėkite obuolius.
2. Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus) išmaišykite. Įdėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir turėsite trupinius.
3. Dėkite tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginkite ir padenkite cukraus trupinukais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita