Ingredientai
- Batonas 350 g vakarykštis
- Citrinos 1 vnt. pusės
- Pienas 500 ml
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Obuoliai 800 g
- Sviestas 3 valg. š.
- Migdolai 3 valg. š. kapoti
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Batoną supjaustykite plonomis riekelėmis.
2. Pusę citrinos nuplaukite ir nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Jas išmaišykite su pienu, 70 g cukraus ir kiaušiniais.
3. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Pailgą kepimo indą ištepkite trupučiu sviesto, pakaitomis sudėkite obuolių skilteles ir batono riekeles. Supilkite kiaušinių ir pieno mišinį.
4. Likusį sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su likusiu cukrumi, riešutais, cinamonu ir užbarstykite ant batono ir obuolių. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 35 minutes. Apkepėlę patiekite atvėsusią.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“