Ingredientai
- Obuoliai 6 vnt. vidutinio dydžio
- Cukrus 6 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Imbieras 1 valg. š. (imbiero milteliai)
- Sviestas 1 valg. š. ir 2 valg. š. tešlai
- Rudasis cukrus 100 g tešlai
- Miltai 100 g tešlai
- Avižiniai dribsniai 100 g tešlai
Kaip gaminti
1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiomis riekelėmis arba kubeliais. Sudėkite į vienos porcijos sviestu pateptus kepimo indus, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir imbieru.
2. Dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, suberkite miltus ir avižinius dribsnius, patrinkite mišinį pirštais, kad dribsniai apsiveltų cukrumi ir miltais. Apibarstykite juo obuolius, uždenkite indelius folija ir kepkite 10 min. 200ºC temperatūros orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite dar maždaug 20 min., kol suminkštės obuoliai ir paviršius šiek tiek apskrus.
Kulinaro patarimas: obuolių apkepėlę tiekite dar karštą arba atšaldytą. Prie karštos apkepėlės labai tinka vaniliniai ledai.