Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt.
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Sviestas 30 g
- Uogos: (avietės ir mėlynės) 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Trapi tešla: 375 g
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Sykiu su dviem šaukštais cukraus ir gabalėliu sviesto sudėkite į įkaitintą keptuvę, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite apie 7 minutes. Suberkite uogas ir kaitinkite dar 5 minutes.
2. Obuolių ir uogų masę sudėkite į tris karščiui atsparius indelius ir palikite atvėsti.
3. Indelių kraštus patepkite plaktu kiaušiniu.
4. Iš tešlos išpjaukite tris skritulius ir uždenkite indelius.
5. Tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite likusiu cukrumi, viduryje padarykite po įpjovą garams iš vidaus išeiti. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol gražiai pagels. Patiekite su plakta grietinėle.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“