Ingredientai
- Grietinėlė 200 ml Indelis plakamosios
- Obuoliai 4 vnt.
- Svarainiai 10 vnt.
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių ir pagal skonį citrinų sulčių
- Brendis 50 ml
- Sviestas 2 valg. š.
- Sausainiai 10 vnt. avižiniai
- Maskarponės sūris 100 g
- Varškė 100 g neriebios
- Cukrus 2 valg. š.
- Riešutai 125 g maltų
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Mėtos 1 arbat. š. keli lapeliai papuošti
Kaip gaminti
1. Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone.
2. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvėsintų maltų riešutų.
3. Obuolius ir svarainius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi, citrinų žievelėmis ir, kol suminkštės, pakepkite svieste, tada atvėsinkite.
4. Grietinėlę su citrinų sultimis išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į maskarponės ir varškės masę.
5. Ant paruoštų avižinių sausainių krėskite obuolių, tada varškės ir grietinėlės masės, vėl krėskite obuolių ir likusį varškės kremą.
6. Desertą puoškite mėtų lapeliais ir bent dvi valandas palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita