Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt. dideli
- Razinos 1 st. 0,5
- Brendis: (tinka ir romas) 50 ml
- Citrinos 1 vnt. pusės nutarkuotų žievelių
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cukrus 1 st. 0,5
- Miltai 1 st.
- Avižiniai dribsniai 1 st. 0,5
- Sviestas 200 g pakelis ir šaukštas formelėms patepti
- Sutirštintas pienas 1 st. 0,5 be cukraus
- Mėtos 2 g lapelių - papuošti
Kaip gaminti
1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis.
2. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu, sumaišykite su miltais, avižiniais dribsniais ir cukrumi – turite gauti trupinius. Po truputį trupinių masės krėskite į sviestu pateptus karščiui atsparius indelius, tada dėkite obuolių ir vėl krėskite trupinių masės.
3. Galiausiai užpilkite po kelis šaukštus sutirštinto pieno. Pyragaičius kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Puoškite mėtų lapeliu ir obuolių skiltelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita