Ingredientai
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 425 g trapios, tinka ir mielinė
- Obuoliai 2 vnt.
- Avietės 150 g
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Grietinėlė 50 ml plakta
Kaip gaminti
1. Stalą pabarstykite milteliniu cukrumi ir iškočiokite atšildytą tešlą. Iš jos lėkštute išpjaukite keturis skritulius. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, sumaišykite su uogomis ir cukrumi.
2. Obuolių ir uogų masę sudėkite ant tešlos skritulių.
3. Skritulius perlenkite, užspauskite kraštus. Kiekvieno pyragaičio viršų tris kartus įpjaukite, kad kepant išeitų viduje susidarę garai, ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite su plakta grietinėle.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“