Ingredientai
- Pistacijos 100 g lukštentos
- Migdolai 100 g
- Spanguolės 100 g šviežios arba džiovintos
- Cukrus 125 g
- Obuoliai 3 vnt.
- Medus 1 valg. š. skystas
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys ir nutarkuotos žievelės
- Imbieras 5 g cukruoti
Kaip gaminti
1. Pistacijas ir migdolus sugrūskite arba rupiai sumalkite ir sumaišykite su medumi.
2. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3. Dubenyje sumaišykite nuplautas ir nusausintas spanguoles, obuolių gabalėlius, cukrų, smulkintus cukruotus imbierus, apelsino žieveles ir sultis.
4. Užmaišytą masę apie pusvalandį palaikykite, kol ištirps cukrus.
5. Keturis karščiui atsparius dubenėlius sudėkite į skardą, į juos prikrėskite obuolių ir spanguolių masės, ant viršaus berkite trupinių.
6. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., iki riešutai ims skrusti.
Kulinaro patarimas: jei matote, kad riešutai skrunda per greitai, dubenėlius uždenkite folija.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita