Ingredientai
- Miltai 300 g
- Rudasis cukrus 300 g
- Obuoliai 4 vnt.
- Riešutai 100 g karijos
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Aliejus 200 ml
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kakava 1 valg. š.
- Cinamonas 3 g pusė šaukštelio
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitintoje orkaitėje trumpai paskrudinkite karijas, susmulkinkite.
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
4. Kitame dubenyje sumaišykite obuolius, miltinį cukrų, cinamoną ir riešutus. Įberkite šaukštą miltų.
5. Atskirame inde suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, įmaišykite aliejų. Supilkite mišinį į miltus, gerai išmaišykite. Galiausiai į tešlą sudėkite obuolius ir riešutus.
6. Sukrėskite tešlą į apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą. Atvėsinkite.
7. Tiekite pyragą su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita