Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais
- Slyvos 8 vnt. be kauliukų, supjaustytos gabalėliais
- Šilauogės 1 sauja šviežių arba šaldytų
- Vanilės ekstraktas 0,25 arbat. š.
- Citrinos sultys 0,5 valg. š. šviežių
- Kokosų palmių cukrus 4,5 valg. š. 1,5 obuolių sluoksniui ir 3 trupiniams
- Cinamonas 1,5 arbat. š. 1 obuolių sluoksniui ir 0,5 trupiniams
- Krakmolas 1 valg. š. nepilnas
- Avižiniai dribsniai 100 g be glitimo; trupiniams
- Kukurūzų miltai 50 g galite keisti avižų miltais; trupiniams
- Kokosų aliejus 80 g trupiniams
- Druska 2 žiupsnelis trupiniams
- Migdolai 2 valg. š. plokštelių arba skaldytų; trupiniams
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (be vėjelio funkcijos);
2. Į dubenį sudėkite obuolius, slyvas, šilauoges, viską pašlakstykite citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu, tada pabarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Lengvai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų prieskoniais ir cukrumi. Išdėliokite šią masę į atskiras kepimo formeles arba į vieną didesnį kepimo indą. Paspauskite šaukštu palygindami paviršių.
3. Avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, cinamoną ir druską sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą drėgną masę. Ją sudėkite ant paruoštų vaisių, šaukštu paspausdami ir palygindami viršų, kad pasidengtų vienodu sluoksniu. Tada ant viršaus suberkite migdolų plokšteles arba skaldytus migdolus.
4. Kepkite apie 40–50 minučių, arba kol visas viršus paruduos, apskrus.
5. Patiekite desertą šiltą, su ledais arba jogurtu, šviežiomis uogomis (arba be jų), papuošę mėtos lapeliais...
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis